Stimate client,

Este important să vă anunțăm că piața energiei electrice se va liberaliza de la data de 1 ianuarie 2021 și, prin urmare, prețurile pentru furnizarea energiei electrice la clienții casnici, categorie în care vă regăsiți și dumneavoastră, nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 

Astfel, conform prevederilor art. 22 alin (11) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, tarifele reglementate vor fi eliminate începând cu data de 1 ianuarie 2021. În aceste condiții este important să știți că puteți:

  1. beneficia de serviciul universal rămânând în continuare în portofoliul societății noastre la prețul din oferta de serviciu universal;
  2. beneficia de serviciul universal prin încheierea unui contract de furnizare cu un alt furnizor de ultimă instanță, la prețul din oferta acestuia de serviciu universal;
  3. să vă exercitați dreptul de a alege un furnizor cu care să încheiați, un contract de furnizare a energiei electrice în regim concurențial. Puteți încheia noul contract de furnizare cu societatea noastră sau cu oricare alt furnizor de energie electrică ales de dumneavoastră dintre cei licențiați de către ANRE.

 

Atașat vă transmitem oferta de serviciu universal propusă de societatea Electrica Furnizare SA, cu noul preț de furnizare a energiei electrice valabil începând cu data de 1 ianuarie 2021 până la data de 30 iunie 2021, pe care o găsiți disponibilă și pe pagina noastră de internet, la adresa www.electricafurnizare.ro/preturi-si-tarife/.

 

În cazul în care alegeți să rămâneți în continuare clientul nostru acceptând oferta de serviciu universal propusă, rămâne în vigoare contractul de furnizare a energiei electrice încheiat între societatea noastră și dumneavoastră.

 

Contractul cadru aplicabil poate fi consultat la adresa: www.electricafurnizare.ro/asistenta/knowledge-base/contracte-cadru-de-furnizare-a-energiei-electrice-pentru-fui/

 

În cazul în care nu doriți să acceptați oferta de serviciu universal propusă de societatea noastră, vă informăm că, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării energiei electrice în regim concurenţial, puteţi accepta orice altă ofertă-tip publicată de societatea noastră sau de către oricare alt furnizor de energie electrică sau puteţi solicita unui furnizor o ofertă privind condiţiile comerciale şi preţul de furnizare în vederea negocierii acestora, după caz, ori puteţi recurge la selectarea furnizorului prin procedee specifice de licitaţie / achiziţie publică, dacă este cazul.

 

Dacă doriți să efectuați o analiză comparativă a ofertelor-tip de furnizare a energiei electrice existente pe piață, puteți accesa aplicația „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, pe pagina de internet a ANRE, la adresa: www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife sau prin descărcarea aplicației ANRE pe dispozitivele dumneavoastră mobile.

 

Vă reamintim că schimbarea furnizorului de energie electrică este un proces simplu, gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul de energie electrică pe care îl alegeți, și, de asemenea, nu modifică relația cu operatorul de rețea.

 

Este important să știți că, dacă nu veți încheia un contract de furnizare a energiei electrice cu societatea noastră sau cu oricare alt furnizor de energie electrică ales de dumneavoastră, furnizarea energiei electrice la locul dumneavoastră de consum va fi realizată în mod automat, de către societatea noastră, în baza contractului de furnizare a energiei electrice în vigoare, în conformitate cu prevederile art. 4 din Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr 171/2020 pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță, la prețul din oferta pentru serviciul universal transmisă.

 

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta apelând numărul de telefon 0244 406 006 (tarif normal) sau folosind variantele menționate în cadrul zonei „Contact” de pe site-ul web Electrica Furnizare (www.electricafurnizare.ro/asistenta/categorii/contact/) .

 

Echipa ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Decembrie 2020