Compania Electrica Furnizare a fost răsplătită pentru performanțele din anul 2021 în cadrul evenimentului organizat de Camera de Comerț și Industrie a României – Topul Național al Firmelor, pentru realizarea căruia au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România.

Topul Național al Firmelor 2021 premiază cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

Cifra de afaceri cumulată a celor 12.393 de firme clasate pe primele zece poziții în anul 2021 este de peste 178 miliarde de euro, conform Camerei de Comerț și Industrie a României.

„Ne onorează premiul și lunga colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României. Rolul furnizorului de energie electrică și gaze naturale este extrem de important, fiind nevoie de atenție și o preocupare constantă în tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea relației cu clienții. Furnizorul acționează ca intermediar între toate componentele din energie și este cel care încasează factura finală de la consumatori, aceasta incluzând valoarea tuturor serviciilor pe verticală ale industriei, fie că este vorba despre cele prestate de producători, transportatori, distribuitori și, evident, furnizori. Tocmai pentru că are acest rol de interfață, furnizorul trebuie să se adapteze rapid schimbărilor și să dea dovadă de flexibilitate față de piață și față de consumatori, în special în contextul ultimelor evoluții privind prețurile.

Într-o astfel de perioadă, un furnizor puternic, cum este Electrica Furnizare, trebuie să asigure continuitatea și stabilitatea, mai ales că activitatea sa are un impact în întreaga societate românească. Avem un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți casnici, suntem preocupați să ne respectăm angajamentele față de toți partenerii și, evident, să învățăm să progresăm în această piață cu multe provocări”, a declarat Cristian Eugen Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra, iar începând cu anul 2020, Electrica Furnizare a intrat pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, aliniindu-se astfel la strategia Grupului care vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

„Electrica Furnizare face pași importanți în aria de producție de energie electrică și ne orientăm spre implementarea unor proiecte pentru obținerea energiei verzi din surse regenerabile, în special în zona de fotovoltaice. Totodată, am început operarea comercială a parcului propriu fotovoltaic cu puterea instalată de 7,5 MW, de la Stănești, județul Giurgiu, iar această preocupare pentru producerea energiei din surse regenerabile va continua și în perioada următoare”, a mai afirmat Cristian Eugen Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Clasamentul Topul Național al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Electrica Furnizare