Compania Electrica Furnizare continuă parteneriatul demarat în anul 2021 cu Fabrica de bere Albacher, aparținând Romaqua Group Borsec, și anunță construcția la cheie a unei noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 4.6 MWp, pe terenurile din imediata vecinătate a Fabricii de bere Albacher de la Sebeș.

A doua etapă a proiectului derulată în județul Alba presupune instalarea unei centrale electrice fotovoltaice cu o producție medie anuală de energie electrică estimată la 5976 MWh/an. Investiția va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 1871 de tone pe an.

Parteneriatul dintre companiile Romaqua Group Borsec și Electrica Furnizare se consolidează prin semnarea unui nou contract privind construirea unei centrale electrice fotovoltaice. Proiectul este unul de tip EPC (Engineering, procurement and construction) și presupune atât generarea de energie electrică on-site cât și off-site, surplusul de energie electrică rezultat fiind injectat în SEN. Astfel, după finalizarea și integrarea celui de-al doilea proiect, partenerul Romaqua Group Borsec va avea o putere instalată totală de 5.42MWp, care va genera o cantitate de energie electrică de până la 7085 MWh/an, reducând astfel costurile cu energia electrică și contribuind la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. Suntem onorați de parteneriatul cu Romaqua Group Borsec, care presupune furnizarea de energie electrică certificată 100% din surse regenerabile pentru cele 7 fabrici aflate în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni. De asemenea, am fost selectați de partenerul nostru ca furnizor preferat de servicii și soluții energetice și intenționăm extinderea acestei colaborări de succes prin dezvoltarea de produse și concepte noi, în zona operațională, astfel încât să continuăm dezvoltarea sustenabilă a Romaqua Group Borsec”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

A doua etapă a proiectului derulat în parteneriat cu Romaqua va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022.

Investiţiile directe și indirecte realizate de Grupul Romaqua în ceea ce privește protecția mediului sunt concretizate în tehnologii care conduc la economii de combustibil şi energie, reducerea noxelor, deşeurilor, în proiecte de mediu, protejarea rezervaţiilor naturale sau în procesul de recuperare şi valorificare a deşeurilor rezultate în urma producției. În aceeași direcție se înscrie și cea de-a doua etapă a proiectului demarat în parteneriat cu Electrica Furnizare, care va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 1870 de tone pe an. Colaborarea, demarată în anul 2021, s-a transformat într-un parteneriat pe termen lung tocmai datorită faptului că Electrica Furnizare ne-a arătat că suntem aliniați în ceea ce privește conștientizarea importanței implementării unor proiecte care au ca obiective dezvoltarea durabilă, protejarea mediului înconjurător și eficientizarea costurilor cu energia“, a declarat Radu Lăzăroiu, director general Romaqua Group.

Prima etapă a proiectului a constat în instalarea unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de 818,8 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.108 MWh, investiție ce contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 348 de tone pe an.

Electrica Furnizare

Electrica Furnizare oferă consultanță la nivel național și propune soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți și tipurile de industrie. Compania are în implementare o serie de proiecte care presupun livrarea de soluții la cheie pentru producerea energiei verzi, Electrica Furnizare aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european. Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

Romaqua Group

Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 23 de ani de activitate, are în portofoliu branduri de succes: Borsec (ape minerale naturale), Stânceni (apă minerală naturală), Aquatique (apă minerală naturală oligominerală), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Albacher și Dorfer (bere).  Borsec este liderul detașat al pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group deține 7 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni, are peste 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 172 milioane de euro.