Electrica Furnizare a fost aleasă de Fabrica de bere Albacher pentru realizarea proiectului de construcție la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de 818,8 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.108 MWh. Investiția va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 348 de tone pe an.

Proiectul demarat în județul Alba presupune instalarea modulelor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 445 Wp, pe terenurile din imediata vecinătate a Fabricii de bere Albacher de la Sebeș, parte a Romaqua Group Borsec.

Preocuparea constantă a companiei Electrica Furnizare este aceea de a oferi partenerilor de afaceri soluții la cheie care să genereze reducerea costurilor cu energia electrică, eficientizarea energetică și reducerea amprentei de carbon. Suntem prezenți la nivel național prin consultanți specializați, care pot oferi soluții personalizate pentru fiecare client și fiecare industrie. Ne onorează parteneriatul cu Romaqua Group Borsec, aceasta urmând să aibă anual, după implementarea proiectului, o reducere a consumului de energie electrică achiziționată din rețea de aproximativ 16%”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

Până în acest moment, au fost demarate etapele de amenajare a terenului pentru montaj, achiziție a echipamentelor și proiectare, urmând ca întreg proiectul să fie finalizat în prima parte a anului 2022.

În cei peste 23 de ani de activitate, prin investiții masive directe și indirecte care se ridică până în prezent la peste 250 milioane de euro și prin managementul eficient al organizării producţiei la toate fabricile companiei, s-a reușit obținerea unei medii a consumurilor energetice de 80% faţă de media ramurii industriale. În plus, datorită acestui parteneriat cu Electrica Furnizare vom reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon la fabrica Sebeș, una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume. Calibrarea constantă a activității noastre se axează pe 3 piloni principali: calitate superioară, grija față de mediu și atenția față de consumatorii noștri”, a declarat Radu Lăzăroiu, director general Romaqua Group.

Electrica Furnizare

Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

Romaqua Group

Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 23 de ani de activitate, are în portofoliu branduri de succes: Borsec (ape minerale naturale), Stânceni (apă minerală naturală), Aquatique (apă minerală naturală oligominerală), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Albacher și Dorfer (bere).  Borsec este liderul detașat al pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group deține 7 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni, are peste 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 172 milioane de euro.