Electrica Furnizare realizează pentru Cristal Brad Service, companie cu tradiție pe piața prelucrării sticlei, proiectul de construcție la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice, care va avea o producție medie anuală de energie de 401,70 MWh. Investiția va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 107 tone pe an și are impact direct în scăderea costului total cu energia electrică.

Proiectul implementat în județul Ilfov presupune instalarea panourilor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 530Wp, pe două tipuri de acoperiș – de tip terasă și înclinat.

Centrala fotovoltaică ce urmează să fie instalată în localitatea Popești-Leordeni, pentru partenerii noștri de la Cristal Brad Service, va avea o putere instalată totală de 349,8 kWp. Este preocuparea noastră constantă să oferim soluții la cheie care răspund cerințelor partenerilor noștri de afaceri, precum predictibilitate în costurile cu furnizarea energiei electrice, reducerea amprentei de carbon și cresterea eficienței energetice. De altfel, echipa Electrica Furnizare oferă soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți și tipurile de industrie, beneficiile fiind vizibile imediat după implementarea proiectelor”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

Proiectul urmează să fie finalizat în a doua parte a anului 2022.

„Acesta este o parte din planul de investiții în energie verde pe care Societatea Cristal Brad Service îl are în vedere în următoarea perioadă, având ca scop final atingerea unei puteri instalate de 1 MW”, a declarat Constantin Ciobanu, director adjunct al Societății Cristal Brad Service.

Electrica Furnizare

Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

Cristal Brad Service Srl

Cristal Brad este o companie de familie, cu tradiție în domeniul sticlei care se păstrează de 3 generații, îmbunătățindu-se de la an la an, odată cu tehnologia. Compania a fost înființată în 1991 și a atins, în mai multe rânduri, pozitia numărul 1 pe piața prelucrării sticlei plate. Odată cu trecerea anilor, compania a acumulat tot mai multă experiență, iar cu ajutorul investițiilor în tehnologie a ținut pasul cu dezvoltarea industriei de sticlă și a creat relații benefice cu clienții și furnizorii. Punctele de lucru Cristal Brad sunt în București, Bacău, Galați, Constanța, Dej, Lugoj și Popești-Leordeni, cu un spațiu de hale care însumează 10.000 mp, iar parcul auto dezvoltat oferă avantajul de a livra în toată țara.