Electrica Furnizare a fost aleasă de compania Eckerle Automotive pentru realizarea proiectului de construcție la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de 314,82 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 339 MWh. Investiția va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 102 de tone pe an.

Proiectul demarat în Cluj-Napoca a presupus instalarea modulelor fotovoltaice pe acoperișul fabricii Eckerle Automotive.

Proiectul la cheie privind implementarea unei centrale electrice fotovoltaice pentru partenerul nostru Eckerle Automotive din Cluj-Napoca are o putere instalată totală de 314,82 kWp prin montarea a 594 de panouri fotovoltaice de 530Wp. Ne onorează faptul că Electrica Furnizare a fost selectată pentru realizarea acestui proiect de către o companie mulținațională de succes, proiect care va reduce emisiile de carbon cu peste 102 tone/an și va genera o reducere de costuri privind energia electrică utilizată. Avem expertiza necesară pentru a oferi soluții la cheie care să îndeplinească așteptările partenerilor noștri de afaceri, precum predictibilitate în costurile cu furnizarea energiei electrice, reducerea amprentei de carbon și creșterea eficienței energetice. Suntem prezenți la nivel național prin consultanți de vânzări specializați care pot propune soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți și tipurile de industrie, beneficiile fiind vizibile imediat după implementarea proiectelor”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

Compania Eckerle Automotive, parte a grupului PRETTL, are o experiență de peste 50 de ani în tehnologia sistemelor de port-perii pentru motoarele electrice de acționare a geamurilor, scaunelor, ștergătoarelor de parbriz folosite de toate mărcile auto. Aceste sisteme sunt fabricate pe linii de producție complet automatizate, linii construite la rândul lor tot de către Eckerle Automotive. Compania Eckerle Automotive și-a setat obiectivul de “zero emisii CO2” până în 2025. Eckerle vrea să-și aducă contribuția la asigurarea unui viitor sustenabil, prietenos cu mediul înconjurător. În acest sens, am ales să facem acest pas și să implementăm parteneriatul cu Electrica Furnizare, cu care avem o colaborare excelentă”, a declarat Andrei Trombitas, director general Eckerle Automotive Romania.

Electrica Furnizare

Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

Eckerle Automotive

Eckerle Automotive este o companie din Germania înființată în 1970, un partener de încredere Bosch, lider mondial de referință pe piața automotive și electrocasnice, de peste 30 de ani, specializat pe procese cu valoare adăugată importantă. Eckerle Automotive este preluat de grupul german PRETTL în anul 2020, ce deține peste 90 de fabrici de profil pe mai multe continente: Europa, Asia, America de Nord, America Centrală.