Compania Electrica Furnizare continuă să își consolideze și în anul 2023 poziția în piața serviciilor și soluțiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat cu Fermador, companie cu capital 100% românesc ce deține ferme de creștere a păsărilor, o fabrică de nutrețuri combinate, un abator și o stație de incubație de ultimă generație, cât și o rețea de 21 de magazine. Soluția fotovoltaică la cheie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 53 de tone pe an*.

„Electrica Furnizare continuă extinderea parteneriatelor în piața soluțiilor și serviciilor energetice pentru dezvoltarea sustenabilă a tuturor industriilor din România, fiind preocupată de susținerea tranziției către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Dezvoltarea parteneriatului cu Fermador și în zona soluțiilor energetice, prin inițierea unui proiect la cheie care implică și obținerea calității certificate de prosumator, reprezintă modelul de colaborare pe care Electrica Furnizare îl promovează în relație cu partenerii de afaceri: furnizare de energie electrică, gaze naturale și soluții energetice”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.

Montarea celor 384 de module fotovoltaice de 540 Wp se va realiza pe acoperișul fermei Fermador din Henci, puterea total instalată fiind de 0.2 MW.

„La Fermador, avem grijă de calitatea puiului începând cu productia de ouă de incubație, producția de pui de o zi în stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, prin producerea hranei și printr-o abatorizare cu tehnologie de ultimă generație, un transport rapid și sigur și o rețea extinsă de magazine. De peste două decenii avem grijă ca masa în familie a clienților noștri să fie mai mult decât un moment frumos cu cei dragi. Tranziția către energie verde, grija față de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, creșterea eficienței energetice reprezintă preocupări constante ale companiei noastre. Astfel, continuăm aceste investiții prin implementarea unui proiect fotovoltaic la cheie împreună cu Electrica Furnizare, fiind mulțumiți de colabaroarea avută de-a lungul timpului cu partenerul nostru“, a declarat Cătălin Mihalache, Director General Fermador.

Electrica Furnizare oferă consultanță la nivel național și propune soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți și tipurile de industrie. Compania a implementat cu succes numeroase proiecte care presupun livrarea de soluții fotovoltaice la cheie pentru producerea energiei verzi la clienții finali, cu sau fără introducere de energie în SEN, în funcție de cerințele partenerilor de afaceri. Electrica Furnizare este aliniată astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului Ecologic European.

Fermador este o companie cu capital 100% românesc, fiind una dintre afacerile de familie de succes din România, cu o experiență de aproape 30 de ani în piața de profil. Compania deține o platformă de reproducție cu stație de incubație în Războieni-Iași, ferme de creștere a puilor de carne, abator modern, toate acestea având o capacitate corelată de 12 milioane pui pe an, fabrică de nutrețuri combinate de ultimă generație, rețea de distribuție cât și 21 de magazine proprii.

* Cantitate calculată astfel prin raportare la emisii de CO2 la nivelul României în 2021, 217.24 g/kWh