Liberalizarea pe înțelesul tău

Suntem alături de tine astfel încât să poți lua decizia corectă cu privire la alegerea celei mai bune oferte concurențiale.

Incheie un contract online

Este important să reții faptul că îți vom furniza energie electrică în mod continuu, fără întrerupere, pe tot parcursul procesului alegerii ofertei care ți se potrivește, indiferent de momentul în care îți vei exprima opțiunea.

Înainte de a alege o ofertă de energie electrică, este bine să te informezi cu privire la toate componentele acesteia, inclusiv termenul de valabilitate. În cazul ofertelor Electrica Furnizare din piața liberă, prețul este garantat până la data de 31.12.2021.

Pentru a afla ce ofertă din piața liberă ți se potrivește, îți recomandăm să alegi în funcție de tipul de consum specific locuinței tale. Îl poți afla chiar din factura ta, pe spatele acesteia, în secțiunea „Cantitate factură”.

Încheierea unui contract în piața liberă este gratuită și nu implică niciun cost din partea ta. Am simplificat întreg procesul de contractare.

Ai la dispoziție multiple modalități alternative de plată dar și opțiunea de factură electronică, menită să faciliteze accesul la informații în orice moment al zilei, contribuind totodată la protejarea mediului înconjurător.

Produsele noastre

Incheie un contract online

Contractarea, un proces usor

 • Poți încheia contractul de energie electrică pentru piața libera stând acasă, pentru că noi îți trimitem prin poștă toate documentele necesare.
 • Dacă ești client existent, beneficiezi de o reducere comercială pentru perioada 01.01.2021-30.06.2021 pentru a alege oferta potrivită ție. Dacă ai nevoie de mai mult timp de gândire și optezi pentru o ofertă din piața liberă în intervalul 01.07.2021-31.08.2021, îți oferim un discount pentru cele două luni de vară.
 • Este important să știi că ai mai multe opțiuni pentru a încheia noul tău contract de furnizare a energiei electrice.

 • Fie că ne vizitezi în Centrele noastre de Relații cu Clienții fie că aplici, aici, online, procesul de contractare este ușor de parcurs și nu dureaza mult.

Incheie un contract online

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Donec nec justo eget felis facilisis fermentum. Aliquam porttitor mauris sit amet orci. Aenean dignissim pellentesque felis.

Morbi in sem quis dui placerat ornare. Pellentesque odio nisi, euismod in, pharetra a, ultricies in, diam. Sed arcu. Cras consequat.

Incheie un contract online

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Donec nec justo eget felis facilisis fermentum. Aliquam porttitor mauris sit amet orci. Aenean dignissim pellentesque felis.

Morbi in sem quis dui placerat ornare. Pellentesque odio nisi, euismod in, pharetra a, ultricies in, diam. Sed arcu. Cras consequat.

Incheie un contract online

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Donec nec justo eget felis facilisis fermentum. Aliquam porttitor mauris sit amet orci. Aenean dignissim pellentesque felis.

Morbi in sem quis dui placerat ornare. Pellentesque odio nisi, euismod in, pharetra a, ultricies in, diam. Sed arcu. Cras consequat.

Incheie un contract online

Întrebări frecvente

Dacă documentele au fost deja depuse la noi, nu este nevoie să le retrimiteți. Vă rugăm însă să ne transmiteți formularul GDPR (click) și datele dumneavoastră de contact actualizate.

Clienții Electrica Furnizare pot identifica dacă au contract pe piața reglementată și din factură dacă tipul de tarif, regăsit în pagina a doua a facturii, este denumit “Tarif Reglementat”.

În cazul în care tariful este denumit „Stabil’, „Time” sau „Mobil” în factură, atunci contractul este încheiat în piața concurențială.

Mai multe informații legate de oferte și  prețuri puteți găsi aici: https://www.electricafurnizare.ro/preturi-si-tarife/

Prețul din oferta de piață concurențială este fix pentru perioada 01.01.2021 – 31.12.2021. Componentele reglementate (tarifele de transport, distribuție, certificate verzi, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, acciză etc.) pot suferi schimbări ca urmare a modificărilor actelor normative, fără a fi nevoie de încheierea unui act adițional.

Nu, tarifele reglementate au fost desființate, însă puteți reveni la contractul reglementat la care se aplică prețul din oferta pentru serviciu universal.

Contractul de furnizare a energiei electrice poate fi încheiat pe perioadă determinată sau nedeterminată, în funcție de preferințele dumneavoastră.

În situația în care până la data de 31 decembrie 2020 nu încheiați un nou contract de furnizare a energiei electrice în regim concurențial (cu orice furnizor) sau în regim de serviciu universal (cu un furnizor de ultimă instanță), furnizarea energiei electrice va fi asigurată de către furnizorul de ultimă instanță actual în mod automat și după data de 1 ianuarie 2021, până la momentul încheierii unui contract de furnizare a energiei electrice în regim concurențial sau în regim de serviciu universal.

Nu este nevoie să încheiați neapărat un nou contract, veți putea fi în continuare clientul nostru în limitele de valabilitate ale contractului deja existent, cu mențiunea că se va modifica tariful aplicabil, noul tarif fiind cel precizat în Oferta pentru serviciu universal.

Vă rugăm să consultați ofertele noastre pentru piața concurențiala și serviciu universal aici (click).

Dacă doriți să reînnoiți contractul, puteți opta pentru încheierea unui contract pe piața concurențială sau a unui contract cu tarif de serviciu universal. Vă rugăm să analizați ofertele noastre disponibile aici și să ne transmiteți intenția de a încheia un nou contract, precum și oferta pentru care ați optat, prin intermediul acestui formular (Contract online).

Toate tarifele pentru clienții casnici pot fi consultate în pagina Prețuri si tarife (click).

Pentru detalii suplimentare, ne puteți suna la numărul de Call Center 0244 406 006 (tarif normal). Mai multe informații aici (click).

Contractele existente rămân valabile, cu mențiunea că, în cazul clienților de pe piața reglementată, va fi aplicat tariful de serviciu universal. De asemenea, puteți opta pentru unul din noile tarife aferente liberalizării pieței de energie electrică, disponibile aici (click).

Puteți încheia un nou contract online accesând pagina dedicată contractării (click aici).

Nu, dacă tipul de citire nu implică trecerea de la consum diferențiat zi-noapte la unul nediferențiat.

Da, Electrica Furnizare vă acordă o reducere comercială sau un discount, în funcție de momentul la care vă hotărâți să optați pentru un contract pe piața liberă.

Tuturor clienților Electrica Furnizare beneficiari ai serviciului universal li se va acorda o reducere comercială, aplicabilă în perioada 01.01.2021- 30.06.2021, până la momentul exprimării opțiunii pentru unul dintre produsele din piața concurențială. Reducerea este aplicată în mod nediscriminatoriu și reflectă diferența dintre prețul serviciului universal și prețul ofertei concurențiale celei mai mici, adică „Stabil 30”. Reducerea comercială se va regăsi în cadrul unei facturi emise ulterior, conform Ordinului ANRE nr. 171/2020 și Ordinului 5/2021 *.

Totuși, dacă aveți nevoie de mai mult timp de gândire și vă hotărâți să optați pentru una dintre ofertele noastre de pe piața concurențială în intervalul 01.07.2021-31.08.2021, veți beneficia de un discount acordat voluntar de companie pentru lunile de vară, care constă în diferența dintre prețul de serviciu universal și oferta Electrica Furnizare din piața liberă cu valoarea cea mai mică.

Detalii aici.

*) Extras din Ordinul ANRE nr. 171/2020, modificat și completat de Ordinul  ANRE 5/2021:

Art.4 „ (4)Furnizorii de ultimă instanță pot să aplice clienților casnici din serviciul universal, fără discriminare și condiționalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 și până la cel puțin 30 iunie 2021, egală cu diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2021 și prețul din oferta concurențială.

(5) Reducerea comercială prevăzută la alin. (4) se aplică în cazul în care clientul alege oferta de serviciu universal, în cazul în care alege o ofertă concurențială a oricărui furnizor, până la data aplicării ofertei concurențiale alese, precum și în lipsa comunicării de către client a unei opțiuni.

(6) Începând cu data de 1 iulie 2021, în cazul clienților casnici care nu au încheiat cu un furnizor un contract concurențial cu intrare în vigoare până la data de 1 iulie 2021, consumul de energie electrică realizat de la respectiva dată se facturează de către furnizorii de ultimă instanță cu un preț egal cu prețul din oferta de serviciu universal în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.”

În cazul ofertei Electrica 3in1, abonamentul vă permite să beneficiați de servicii suplimentare la un cost fix zilnic, iar în cazul ofertelor MOBIL și TIME, beneficiați de o reducere progresivă a costului cu energia electrică pe măsură ce consumul este mai mare.

 • Electrica 3in1 – Energie electrică, Asistență Tehnică de Urgență și Asigurare Bunuri.
  Alege această ofertă pentru a oferi siguranța dorită familiei și celor apropiați ție. Abonamentul fix îți permite să oferi protecție suplimentară fără un contract separat și este valabil pe perioada agreată cu noi.
 • STABIL – O ofertă fără abonament, cu un preț unic al energiei electrice active, indiferent de consumul lunar, neschimbat până la 31 decembrie 2021 Alege STABIL dacă înregistrezi un consum mai mic de 100 kWh pe lună.
 • MOBIL – O ofertă care include două componente: prețul energiei electrice active și abonament. Un tarif mic al abonamentului, corelat cu un preț redus al energiei, conduce la reducerea costului cu energia electrică odată cu creșterea consumului.
  Alege MOBIL dacă înregistrezi un consum mai mare de 100 kWh.
 • TIME – Oferta TIME este adaptată cerințelor clienților care au consum diferențiat, preponderent în orele de noapte și week-end, prețul de noapte și week-end fiind mai mic decât cel de zi; componenta de abonament se aplică pe fiecare zi. Recomandăm această ofertă locuințelor utilizate intens în week-end sau în cazul utilizării de echipamente electrice programate să funcționeze noaptea. Orele cu tarif redus sunt definite de luni până vineri între 22:00 și 07:00 și în week-end de vineri de la ora 22:00 până luni la ora 07:00.
Incheie un contract online