Eficiență energetică

Eficiență energetică – societăți prestatoare de servicii

Informații utile – ierarhizare produse electrice și electronice

Legislație – eficiență energetică

Recomandări privind utilizarea eficientă a energiei electrice
Arderea combustibililor pentru a produce electricitate are ca rezultat emisia de carbon care influențează schimbările climatice. Și chiar dacă energia solară și cea eoliană sunt o alternativă pentru un viitor mai „verde”, cea mai ecologică energie este cea care nu trebuie generată.

Puteți reduce emisiile dăunătoare de carbon și, în același timp, reduce costul facturii de electricitate, adoptând câteva schimbări în viața de zi cu zi.

– Televizoarele, DVD playerele, boxele, computerele lăsate în modul stand-by utilizează 40% din energia pe care o folosesc când sunt folosite. Pentru a economisi această energie, închideți aparatele când nu le folosiți.

– Folosiți becurile fluorescente. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele au o durată de viață de 10 ori mai mare decât celelalte becuri și consumă cu 75% mai puțină electricitate decât celelalte becuri pentru a produce aceeași lumină, astfel încât costul inițial va fi amortizat pe factura de electricitate.

– Instalați frigiderul într-un loc aerisit și curat și aveți grijă ca în spatele lui să existe spațiu, pentru a permite aerului să circule.

– Rețineți: coborând temperatura la termostatul centralei termice cu un grad, reduceți cu 3 procente costurile de energie pentru încălzire, și cu fiecare grad cu care măriți temperatura în aparatul de aer condiționat economisiți 3-4 procente din costurile de energie ale aparatului. Prin modificarea temperaturii cu două grade, evitați emisia a aproximativ 900 de kg de CO2 pe an.

– Folosiți temperatură scăzută la mașina de spălat haine și evitați utilizarea uscătorului de rufe electric, economisind astfel 80% din electricitatea necesară spălării rufelor.

– Utilizați dispozitive eficiente, care vor aprinde și vor stinge luminile atunci când este necesar.